绍兴市柯桥区2022年5月高考科目适应性试卷英语试题答案第一部分:听力(共两节,满分30分)1-5 CCBAA 6-10ACCCA11-15 BBBCA16-20 CCACB第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)21-23ABB24-26 ACB 27-30 BADD31-35 DECAF第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节完型填空(共20小题,每题1.5分,满分30分)36-40 BADAD 41-45 CBACD46-50 ABACD51-55 ACBDA第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)56.a57.showing58.or59.combination60.s061.had become62.for63.initially64.to be acquired65.better第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)Dear Peter,Knowing that you are thrilled about Chinese paper-cutting,I am more than delightes to inviteyou to get engaged in the online lecture delivered by my art teacher Mr.WangIt is scheduled to elaborate the history of the paper-cutting in detail,ranging from ts initialstage to its highlight at present.What's more,Mr.Wang,as an expert in this field,wil describethe typical techniques involved.If you are available at 6:00 p.m.(Beijing Time),May 10,click in the entry number 1234)onZoom.I am sure you will gain a new insight into this form of Chinese art.Sincere/yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Paral:"And earn money?"said Davy."But where shall I get my flowers?""Righ in thesewoods,and in the fields."said his teacher,pointing to the colorful flowers swaying gra efully inthe breeze.Clusters of lovely blue violets adhered to the trees,white ones adorned the ba ks of theriver,and among the rocks were ferns and mosses.They looked like an angel,unfold ig in thewind and under the sun.For the first time Davy was really arrested by the scene.H teachernarrated her plan that Davypicked some flowers and brought them all to her hou e.Then,they arranged flowers beautifully together for a purchase.Struck by the amazing ic a,Davynodded his head firm and held his teacher's hand as his smile grew.Para2:So,with the plan in mind,Davy hunted the woods for the prettiest flowers.E>ited andcautious,he placed them in the basket,and trotted all his way to his teacher's house.Sub equently,they would be sorted out discreetly,trimmed for a better look and wrapped in paper o:differentcolors.Everything done,Davy took them to the city that was near,and sold them.The 1 rst movewas a hit and customers were totally impressed by the flowers.A little flower mer hant waspopular in the city.He soon earned enough money to buy new clothes.Now the sunshit e and thebird's songs made him glad.
C.Cockroaches'help to save the environment.D.Some factors contributing to food waste.DIf a catr a dog shares your home,I'l tke guessthat you don'rethefouooted family member who licks youaenpsinyolap,sleepyobed asYou probably call them by a name:and refer to themashe"or"she"and various nicknamesinspired by their personality and habits.A group of more than 80 people with an interest in animal welfare,including DrJaneGoodall,have signed a letter calling on the editors of the Associated Press Stylebook tochange their guidance so that animals in news stories would be identified as"she/her/hers andhe/him/his when their sex is known,regardless of species,and the gender-neutral they,orhe/she,or his/hers when their sex is unknown."长News organizations often follow the guidance of the AP Stylebook.The signatories ofthis letter hope that when we write about animals in zoos,shelters,fields,farms,forests,gseas and labs,they are recognized as living beings who feel:hunger,fear,happiness andpain.It would mean writing sentences like,"The rat was injected with the virus..."or,“The deer was struck by the car.,”and“he,she or they died''-not it.The proposed change might seem difficult to imagine right now.But consider how the向care we take with personal pronouns for humans has changed over the past several years.BenDreyer,copy chief at Random House and author of the bestseller Dreyer's English:An Utter-ly Correct Guide to Clarity and Style,says these changes remind us that thoughtful adjust-ments to our language don't have to wait for a stylebook.Laura Hillenbrand,author of Seabiscuit and other bestselling books,told us that if wedon't refer to animals in personal terms,"we open ourselves to abusing,neglecting,and ex-ploiting creatures whose capacity (for suffering is no less than our own.Referring toanimals in personal terms may help us recognize how much of life we share."32.Which statement is Dr Jane Goodall in favour of?A.After lunch,my dog used to go to sleep in its doghouse.B.Tom sent his dog to the pet store to cut its hair yesterday.全国100所名校最新高考冲剩卷第?页(共12页)【22·C0·英语(一)一】
3.tension4.energisedKEY CORNER16.呼吸有些沉重IV.II.1.She whispered in my earA 1.facial2.faithful2.at my little brother's expense上期练题参考答案18.根据天文学方面的研究20.嘲笑别人3.innocently4.measurement3.in a good mood第2版6.humorous第3版5.consultationIII.1.the2.on/uponREADING ACTIVITIESLANGUAGE LEARNINGB 1.humorous2.measurements3.different4.beingThink and talk略TOPIC TALK LESSON 13.consultation(s)4.innocently5.says6.to happenUnderstand the textI.a.significantb.dizzy5.faithful6.facial7.possibly8.that/whichI.1.saucer2.camping3.woke upc.embarrassedd.scientificV.9.spoken10.meanings4.stolen5.depressede.confused1.You deserve a reward for being so helpful第4版6.half an hour7.circus'1.dizzy2.significant2.In this comedy,the children pretendedGRAMMARII.1-4 cdba3.confused4.embarrassed(that)they were dinosaurs.A 1.will be living2.has been lyingThink and share略5.ScientificL.potential1.n.潜力2.ad.潜在的3.This is a good opportunity to enhance the3.had been looking 4.will be doingLEXICAL CHUNKSreputation of the cross talk club.5.has been exercising1.cross talk2.add joy to lifeantique 1.ad.古时制造的2.n.古董4.The teacher forecast that half the students6.had been watching3.给人一种幸福感4.增强团队合作scream I.y尖声大叫2.n.尖叫声would like the clown's performance.B 1.was continuing6.relax the muscles in our bodysneeze 1.n.喷嚏2.打喷嚏2.would Christelle really be having7.我们体内的免疫细胞数量增加swing1.y摆动2.n.秋千5.The doctor examined her,but didn't findanything wrong3.had originally seen9.免费赠送10.be not for saleIII.1.collapsed2.consumed4.had been waiting3.bled4.unbalancedLESSON 211.go on a camping trip12.晚上睡觉I.1.infection2.embarrassmentEXTENSIVE READING略14.使劲咳嗽打喷嚏5.announce6.interact
-
keptical.从题中所给的A、B、C三个长回答有关小题和阅读下一ement-backed plans to cut road jams and pollution.A temporary airpdelivery drones and electric cars.aport spec1i1 cally1 or llying cars or drones(无人机)wilwill be built in Coventry later this year to allow small electric passenooperate in an urban area.The site,close to the RicnD.ObjectiThe zero-em第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)person阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。to recpremit mAProfeWays to Succeed in High SchoolEvery student learns in his or her own way.Ontario's high schools are working withcommunities,employers,colleges,universities and training centres to offer more ways thanprepever to help students focus on their interests and support their learning.This means meetingarguthe needs,interests and strengths of all students,engaging them in learning and betterrudepreparing them for graduation and beyond.24.See what your child needs to graduate from high school in Ontario.Find out about theexpanded programs and new courses now more widely available.Specialist High Skills MajorsThere are 8-10 courses that allow students to focus their learning on a specific economic26sector while getting their high school diploma.Cooperative EducationA program that combines classroom and workplace learning.Students can earn two co-opcredits towards their compulsory (diploma requirements,with no limit on earningoptional co-op credits.Dual(双的)Credit ProgramsStudents have more opportunities than ever to earn credits that count towards both theirhigh school diploma and a college diploma.Student EngagementStudents now have the voice and influence to positively change their school environment,become more involved in the life of the school and achieve their goals.Student Success TeamsAt each school,a dedicated team with a principal,teachers and a guidance adviserprovides extra attention and support for individual students.21.Why are Ontario's high schools working with other organizations?A.To meet the needs of different employers.B.To ask universities to support their teaching.C.To find more ways to help students succeed.D.To show interests and strengths of all students.22.Which of the following can make students more involved in their school life?A.Student Engagement.B.Dual Credit Programs.C.Cooperative Education.D.Student Success Teams.23.Who is this passage intended for?A.Students.B.Parents.C.Employers.D.Colleges.BMost of us grow up taking certain things for granted.We tend to assume that experts andreligious leaders tell us "the truth".We tend to believe that things advertised on television ornewspapers can't be bad for us.However,encouragement of critical thinking in students is one of the goals of mostcolleges and universities.Few professors require students to share the professors'own beliefs.In general professors are more concerned that students learn to question and critically examinethe arguments of others,including some of their own beliefs or values.This does not mean thatprofessors insist that you change your beliefs,either.It does mean,however,that professorswill usually ask you to support the views you express in class or in your writing.【2022届普通高等学校招生全国统一考试模拟卷·英语(一)第3页(共8页)】
开。故选D项。26.to lead/(leading,考查非谓语动词。continue的后二、语法填空个面既可跟不定式又可跟动名词。故填to lead/1ead本文是一篇斯闻报道,斯型复兴号子弹头列车将,ing。投入使用。绿密27.have operated考查动词的时态。根据句中的“So21.on考查介词。在铁路线上应用介词“on”。far”(迄今为止)可知,本句的时态应用现在完成22.addition考查词形转换。分析句子结构可知,空时,且句子的主语是可数名词的复数形式,故填童处前面有不定冠词a,故用名词单数形式。have operated。23.that/which考查定语从句的连词。该句是限定性28,safely考查副词。修饰动词应用副词,故填safe-定语从句,先行词是物,且关系代词在定语从句中.ly。作主语,故填that/which。29.is expected考查语态及固定句型。It be expected24.linking考查非谓语动词。空处与其逻辑主语之that从句是主语从句的固定句型,其从句内容是人间是主谓关系,故填linking,.们现在期待的事情,故填is expected。25.an考查冠词。step是可数名词,在此处表泛指,30.regions考查名词的复数。根据修饰语all可知,且其修饰词important的第一个字母的发音以元音空处应填复数形式。白〔配音素开头,故填不定冠词an。存。,供可英语(十沙科沙滑州营92”,迎一、阅读理解D篇C篇本文是一篇说明文,本文主要介绍了美国科学家慢本文是一篇说明文。你能在水下生活吗?几个世最新研发的“透明木材”不但透明度可以媲美窗户,而纪以来,人们写了很多关于水下世界的故事,但到目前且比窗户锁热能力更强?更环保、更耐用、更安全也更为止,它们只是幻想而已。本文讲述人们尝试让水下轻。生活成为现实的计划,以及人们在水下安家之前需要5.C考查主旨大意。根据文章内容可知,本文主要克服的困难。介绍了美国科学家最新研发的“透明木材”不但1.D考查细节理解。根据第一段的最后一句“但随透明度可以媲美玻璃,而且比玻璃锁热能力更着空间的稀缺,我们开始更深层地寻找居住的强、更环保、更耐用、更安全也更轻。故选C。地方。”可知,选项D符合题意。6.B考查细节理解。根据第四段内容可知,不像传统2.A考查细节理解。根据第三段的第一、二句可知,玻璃,透明木材在受损时会弯曲或裂开,而不会Ian Koblick声称目前已经有技术可以在水下建粉碎,说明传统玻璃容易破碎,可排除A项;根鲁立可以容纳多达100人的聚居区。故选A。据第六段内容可知,除了制造温室气体外,玻璃3.D考查词义猜测。根据划线词前的内容“纵观历还会导致能量的流失,可排除C、D项。根据第史,人们一直对生活在水下的想法着迷。最近,十、十一段内容可知,透明木头的热效率比玻璃人类活动对陆地的影响使一些人转向海洋寻找高出五倍,减少了能源成本,这是透明木头的一自然资源。海洋学家和建筑师一直在研究设计个优点,不是传统玻璃的缺点,故选B。船只、实验室和水下栖息地,”可推知,划线词的7.C考查推理判断。根据研究人员在一份声明中分意思应是“在水中的、水下的”,故选D。享的内容“事实将证明,改用透明木头还能节省4.B·考查推理判断。根据文章最后一段中的内容可成本”“透明木头的热效率比玻璃高出五倍,减知,目前,建设海洋大都市有工程上的挑战,另少了能源成本”及“这种新材料源自碳排放量低外,活在水下会对人体产生重大影响。因此,作的可持续、可再生的资源。而且这种木材也适者认为也许现在收拾行囊,在三千米深的海底用于现有的工业处理设备,这使得未来投人生开始新的生活还为时过早。故可推理出作者对产更容易”可知,透明木头具有很多优点。故将生活在海底可能持不赞成的态度。美来受到人们的青睐。故选C。P烈2日,液绿e心品A,A,桌花S2·小题练·英语答案第18页(共24页)
7.What wil the weaher belikeA.Rainy..Snowy.听第7段材料,回答第8至10题Cwindy.8.Why does the woman buy the cottoweater instead of the yelowoneA.The cotton one is cheaper.B.The yellow one is too big.C.The yellow one isn't nice.9.How many things does the woman buy in all?A.One.B.Two.C.Three.10.How much should the woman pay at last?☒$28.88.B$15.88.C.$13.间听第8段材料,回答第11至13题。11.What time will the speakers go to the National Park tomorrow morning?A At six.B.At seven.C.At eight.12.Who will go to buy a roast duck?A.Tomess.C Jack.13.Whathe man do this evening?A.Joir in a party.B Buy some drinks.C.Get his birthday party ready.听第9段材料,回答第14至16题。14.What helps to impress the interviewer in the first place according to the woman?A.Natural voice.B.Appropriate body language.C.Excellent memory.15.What should the man do before the interview?A.Practice handshaking.B.Recite the answers to possible questions.Get some information about the company.16.What advice does the woman offer about the topic of salary?A.To ask about it in a direct way.B.To let the interviewer bring it up.C.To learn about it before the interview听第10段材料,回答第17至20题。17.Whay was Mr Hill?A.A farmer.B.A salesman.C.A manager.18.Why did Mr Hill's chickens hardly lay any eggs in summer?A.Because it was very wet.【高二英语第2页(共10页)】·23-349B2·
高考打阅图软VGLISH关语周极WEEKLY第47期2022-2023学年总第3775期2023.5.26星期五英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN140705/F)网址:http:/www.ew.com.cn山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办ClassNameMarks掌上周报微信小程序扫描播放2023年高考英语模拟试题(七)听力音频第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分】10.Why will the woman use the Internet?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、CA.To search the location.B.To check the cost.三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来C.To find out the start time.回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。听第8段材料,回答第11至13题。11.What kind of novel was the man's first novel?1.What did the woman think of the movie?A.A detective story.B.A horror story.A.Amusing.B.Exciting.C.DisappointingC.An adventure story.2.Where are the speakers probably?12.What happened to the man at age 17?A.At a hospital.B.At a gym.C.At a school.A.He had a book published.B.He began to play football.3.What are the speakers mainly talking about?C.He entered a college.A.An island.B.A language.C.A lecture13.How does the man feel about his job?4.What is the possible relationship between the speakers?A.It's rewarding.B.It's tiringC.It's relaxing.A.Mother and son.B.Father and daughter.听第9段材料,回答第14至17题。C.Husband and wife.14.Why does the man come to the woman?B.To arrange a meeting5.What are the speakers probably doing?A.To express thanks.A.Looking for their tent.B.Resting under the trees.·一头必符母馏一↓单的唑鳐关生易回C.To ask for assistance,bag对每兰%·近到普R买中近采↓三
D篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。科学家们设计出一种能够测量运动员脑震荡严重程度的系统。32.A。理解具体信息。根据第一段中的Back in2011·an objective number可知,在2011年,Elizabeth Davenport便着手研究如何能让脑震荡严重程度的评定工作变得更简单,她想给球员、家长和医生提供一个客观的数字,也就是说,她想把头部受伤的严重程度量化为一个数字,故选A项。33.B。理解具体信息。根据第二段中的The researchers focused on a measure of their brainactivity known as delta waves可知,研究人员测量了年轻运动员的大脑活动,即德尔塔波。由此可知,B项为正确选项。34.D。理解具体信息。根据第三段中的The researchers found...with normal development可知,研究人员发现,经历了脑震荡的球员的德尔塔波与对照组青少年的德尔塔波是不同的。35.C。推断。根据最后一段中的Neurologist Danielle Sandsmark says.may not exist可知,Danielle Sandsmark提到,这个系统面临的问题之一就是它在现实生活中的使用。由此可推知,她认为这项研究的实际应用是具有挑战性的。【补充解释】control group(para.2:对照组第二节主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。文章主要介绍了微生物为人类做出贡献的几个领域。36.D。设空处前一句说明了微生物会给人类、植物和动物带来疾病。设空处后一句承接上文,引出下文,而下面几段主要说明了微生物给人类带来的益处。由此可以判断,设空处需要有一个表示转折意义的衔接,D项恰当地起到了这一作用。37.B。上文介绍了鲜牛奶是如何变成凝乳的,下文则以瑞士奶酪为例进行说明。由此可推知,设空处应起到引出下文的作用,B项符合语境。B项中的cheese与下文中的cheese构成原词复现。38.E。设空处位于段首,一般为概括性较强的主题句。根据小标题和本段内容可知,本段内容与工业产品有关,E项符合本段语义。E项中的Industries和products分别与小标题中的industrial和products以及下文中的industries和products构成原词复现。39.A。设空处前一句指出微生物活动会产生气体混合物,主要成分是甲烷。A项紧承上文,做出进一步说明。A项中的This指代上文中的a mixture of gases;A项中的biogas与小标题中的biogas构成原词复现;A项中的fuel与设空处前一句中的natural gas相呼应。40.F。上文首先解释了生物防治的概念,之后指出杆状病毒(Baculoviruses)是优秀的生物防治煤介。F项符合语境,与设空处前一句构成因果关系。F项中的they指代上文中的Baculoviruses;F项中的attack pests与上文中的kills harmful pests、control pests相呼应。语言运用第一节主题语境:人与社会一一社会与文化本文是说明文。文化是影响肢体语言的重要因素,不同国家对身体区域范围的感知不同。41.A。根据设空处前的warm可知,在日本,挤在一起意味着温暖的、令人愉悦的亲密关系。42.B。根据设空处后的that in the Japanese language there is no word for privacy可知,日语中没有隐私这个词是一个事实。设空处后是由that引导的同位语从句,说明这一“事实”。43.C。根据下文中的To the Japanese,,privacy exists in terms of their house可知,虽然日语中没有隐私这个词,但这并不意味着日本人没有隐私的概念。44.D。日本人将他们的房子视作自己的区域,讨厌被打扰。设空处前的this area指代上文
姓名准考证号山西省2023年中考权威预测模拟试卷英语(五)注意事项:1.本试卷分为听力和笔试两部分,全卷共8页,满分120分,考试时间120分钟。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。3.答案全部在答题卡上完成,答在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。昕力部分(共20分)一、情景反应(每小题1分,共5分)本题共5个小题,每小题你将听到一组对话。请你从每小题所给的A、B、C三幅图片中,选出与你所听到的信息相关联的一项,并在答题卡上将该项涂黑。ABc2.ABBB5.A.B二、对话理解(每小题1分,共5分)本题共5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题。请你从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。6.A.Ann's.B.Jack's.C.Mary's.7.A.Six dollarsB.Sixteen dollars.C.Sixty dollars.8.A.At school.B.In a bookstore.C.At a supermarket.9.A.To send gifts.B.To take photosC.To give a speech.10.A.She would call the police.B.She would ask the driver for help.C.She would catch the thief by himself.三、语篇理解(每小题1分,共5分)本题你将听到一篇短文。请你根据短文内容和所提出的5个问题,从每小题所给的4、B、(三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。11.Who took off the shoes for the writer when he was young?A.His parents.B.His grandparents.C.The writer himsl中考权威预测模拟试卷·英语(五)第1页(共8面)
森林,C项可以概括该段内容。故选C。“environment"和“the well--being of the local people4.C通读全文可知,本文主要介绍了森林砍伐对生相呼应,故选D。态系统、气候和疾病传播的影响,并呼吁人们采取3.F空前句提到生态旅游旨在保护自然地区脆弱生措施保护森林。因此文章的主要目的是提高人们态系统的完整性,游客们可以在不造成破坏的情况保护树木的意识。故选C。下体验目的地的美丽;空后句则举例说明游客们在拓展训练马尔代夫的一个度假村可以体验的活动。由此可推主题词汇补充练:知,设空处也应与人们在生态旅游目的地能够体验1.illegally adv..非法地的活动相关。E项提及了两项活动,但此处应填入2.extension n.扩大,延伸完整的一句话,故可排除E项。F项中出现了关键3.climate change气候变化信息“participate in activities”,且其中的it指的正4.greenhouse gas温室气体是空前句中的“ecotourism”。因此,F项“通常,它5.raise one's awareness of提高某人…的(生态旅游)还可以让他们(游客们)参与有利于环意识境的活动”与上下文衔接紧密。故选F。读写结合:4.G空后内容以Costa Rica的雨林为例,介绍了当6.Planting trees is a great and effective way地居民为了雨林保护并且同时发展旅游业所做出to reduce greenhouse gases.植树是减少的努力,并说明了生态旅游可以给他们带来经济效温室气体的一种很好且有效的方法。益,这有利于他们的社区和雨林可持续发展。由此7.Our school often holds various activities to可推知,设空处应该与生态旅游和当地人之间的关raise students'awareness of environmental系相关。B项出现了关键词“residents'”,但其放在protection.我们学校常常会举办各种活动来句首无法与上下文衔接,故排除。G项“与此同时,提高学生的环保意识。帮助当地社区是生态旅游背后的一个关键原则”可以很好地承接上下文,且其中的“locaⅡ,【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了communities"与最后-句中的“their communities'“生态旅游”这一概念以及其为旅游地的环境和经济所相呼应。因此,G项放在此处最合适。带来的好处,并呼吁大家做有责任的游客,保护我们共5.E根据空后的逗号可知,空处应填一个半句话。同的“家”,以更加可持续的方式生活,旨在引导学生做浏览备选项可知,C项和E项都是半句话。空前句有责任的游客,提高环境保护意识。提到做一个负责任的游客可以获得更令人满意和1.C根据空后的逗号可知,空处应填一个半句话。真实的体验;空后内容提到你可以沉浸在当地文化浏览备选项可知,C项和E项都是半句话。空后内中,真正了解生活在那里的人们。由此可推知,设空容讲到他们希望能够尽一份自己的力量,做出积极处应与游客在旅游目的地的体验相关。C项“游客们的改变并以更加可持续的方式生活。因此,设空处越来越意识到他们对地球的影响”放于此处无法与上应出现代词they或者可以用they来指代的名词。下文进行衔接,故可排除。E项中的"visiting touristE项中没有与空后的“they”相对应的内容,故排除attractions"和“eating at chain restaurants"与空前句E项。C项中的“Travelers”正是空后的“they”所中的“experience"相呼应,均是游客可以在旅游目的指代的内容,且与空前句中的“travel”和地可以体验的事情。因此,E项放在此处最合适。“ecotourism"相呼应。故选C。<一材多变式2.D空前句介绍了国际生态旅游协会对生态旅游的1.B通读全文内容可知,文章第一段首先提出“生态定义:到保护环境的自然地区进行负责任的旅行,旅游”这一概念,然后说明了其出现的原因并指出维护当地人民的福祉,同时包括解释和教育。因此,生态旅游业已经腾飞;下文内容则介绍了生态旅游设空处应与对生态旅游的解释说明有关。浏览备的定义、原则以及作者发出的呼吁。由此可推知,第选项,B项和G项均出现了关键词“ecotourism”,一段是为了引入“生态旅游”这一文章主题。但其与上文内容无法衔接,故排除。D项和F项均2.A根据第二段第一句中的“involves interpretation出现了可以代指“ecotourism”的代词“it”。进一步and education”可知,生态旅游具有解释和教育的分析可知,F项中的“them”在空前无对应内容,故作用,c项符合原文表述;根据第三段第一句可知,可排除。D项“简言之,它对(旅游)目的地的生态和生态旅游旨在保护自然地区脆弱生态系统的完整经济有积极影响”可以很好地承接上下文,且其中的性,并且游客们不能对旅游地造成破坏,a项符合原'ecology"和“economy”分别与空前句中的文表述;根据第四段第一句可知,帮助生态旅游目腾远高考交流QQ群73050064249
Collingwood is planning new rides in France next year,and beyond that hopes "to spread my wings further.There is peace on a bicycle,"he says."The joy is the actual doing of the activity.Going further means you'rejust doing more of something you enjoy."4.What happened to Collingwood when his first journey had just started?A.He lost his way in Mongolia.B.He got trapped in heavy snow.C.He had nothing to satisfy his hunger.D.He had no clothes to protect himself from the cold5.Which of the following can best describe Collingwood?A.Courageous and determined.B.Generous and demanding.C.Curious and imaginative.D.Unusual and scholarly.6.How did Collingwood's son help him?A.By checking his physical condition.B.By planning the routes for him.C.By giving him technical support.D.By accompanying him on the way.7.What does Collingwood say about cycling?A.It contributes to his health.B.It helps him kill boring time.C.It calls for careful planning.D.It carries his joy forward.CIn the past decade,the use of social media has grown in a way that no one could have guessed.It has turnedsome teenagers into celebrities (and turned the famous into the infamous overnight.A key feature of social media,however,is its yolatility.Trends come and go,disappearing almost as quicklyas they appeared.Short video apps such as TikTok took the world by storm.Why are these short videos -whichare rarely longer than a few minutes -so popular?Jiang Yige,a Singapore -based analyst,has a theory.Short videos are "just right to fill in the little gaps in our busy schedules",he told CNBC.These videos-apart from being very convenient-are important to teenagers because they allow them to express themselves,according to CNBC.The sense of community that users of short video apps get is another appealing feature.Lisa Koshy,a user ofTikTok,who has over 2 million followers,said that she was thrilled when anyone said that her video hadinspired"him."It's really cool...because I think as short video creators that's what we all expect."sheadded.Live streaming is another feature of our social media life that now seems as natural as sunrise.It's a prettyneat idea:You can watch anyone,anywhere,live.
Ⅱ根据汉语意思完成英语句子,每空一词。1.吉姆姓什么?学美浮报社What is Jim's family/last name?2.我妹妹在这所中学。EARNING ENGLISHMy sister is in thismiddle school3.这里有两张我妈妈的照片。第4期Here are two pictures photos ofmy mother.七年级广东大报基础训练营4.在下一张照片中,你能看到我的杯子。(Units 1-2)Inthenext photo,you can seemy cup5.祝你在北京过得愉快!gHavea good day in Beijing.L,根据首字母或汉语提示填写单词。L.用be动词的适当形式完成句子。1.-Can you spell your name,please?-Yes.H-E-L-E-N.Helen.1.In this photo are Jack and his brother.语营地2.David's pen is purple.My pen is purple,语法t002.The color of my cup is black and white.3.Gina andAlan are in Yuying Middle3.The numbers on the jacket are6 and 9.School.园4.My parents say I am a good son.4.John is my uncle,my father's brother.5.That red quiltis Tina's.5.-What's her QQ n umber-It's497192XXX..-Who is in the picture?山,下列各题中均有一处6.It is a nice day ()AB错误,请找出并改正。7.Hi,Cindy!Nice to meet(遇见)you here.-A black UFO(A)Who改为What8.This is Mrs.Smith's son and that is her2.Can you see that girl?He is my sister.daughter(女儿).AB9.That is a map of China(中国).(B)He改为She3.The girl in a orange jacket is my cousin.10.-How is your first (day in Tianjin?ABIt's good.(B)a改为an4.Are these you aunts,Kate?AB C(B)you改为your5.-Is that a photo of his dog?ABgYes,he is.(C)he改为itⅡ.根据句意及图片提示填写单词。L.短文填空。请从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,为有两词为多余项。good an I family are and1题图2题图3题图能4颗图5颗图力see grandparent in too first thank1.Seven oranges are in the picture.Hello!My name is Pamela Martin.My2.-How is your grandmother/grandma,Frank?(1)first name is Pamela and my last name isShe is fine,thanks.3.That is my dog and his name is Happy.升Martin.I am 8 years old.I'm (2)anChina.Here4."Bye/Goodbye!See you next week(星期),"English girl.Now I'm (3)inLook!I'm theGeorge says to us.is a nice photo of my (4)family5.-Is this green telephone/phone Cindy's?girl in pink(粉红色).These(⑤)aremyNo,it isn't.parents.1,按要求完成下列句子,每空一词(含缩略形式)。1.Her name is Jane White.(改为同义句)good an I family are andShe's Jane White.see grandparent in too first thank2.Are you Alice?(作否定回答)子No.I'm notMy father is Albert(6)andmy mother is3.The girl in blue is Gina's friend.(对画线部分提Mandy.Can you (7)see the two boys?问)They are my brothers.Alan is 6 and Robert is 13.厅WhoisMy (8)grandparents are Alfred and Monika.the girl in blue?4.Are these your rulers,.Alan?(作肯定回答)They are(9)my father's parents.Max isYes,they areour dog and he is in the photo,(10)too5.This is my key.(改为复数句)This is my family.Do you like us?These are my keys1
■■口口■■about human beings-brains,education,culture etc.-that makes them capable of doingscience at all,.”及后文内容得知,文章主要探讨了到底是哪些因素造就了科学家。第二节语篇类型:说明文主题语境:人与自我【语篇导读】如何能够帮助孩子成长为具有高情商的人。36.A代词“It”指代前文的“Emotional resilience”。37,C承接前文信息“They need to learn about various emotions and what behaviors areacceptable.”孩子们需要学,后一句讲孩子们如何学。38.F考查段落大意。根据后文信息可知,不同的孩子可能会喜欢不同的方式,所以找到自己喜欢的应对负面情绪的方式的过程是因人而异的。39.B文段第一句就提出了主旨大意。家长需要教会孩子接纳所有的情绪,包括负面的情绪。40.G本句承上启下。前一句讲孩子们需要父母帮助他们处理好非常激烈的情绪,空格处就该写如何帮助。且后·句讲到了这个过程叫作“co-regulation”,也就是孩子依靠父母更成熟的神经系统寻求到一种情绪稳定的过程。第三部分语言运用第一节语篇类型:记叙文主题语境:人与自我【语篇导读】本文讲述了作者将计划已久的长距离远足付诸实践,并记录下自己在远足过程中的体会和感悟。41.A考查形容词。根据下文的“I was hurting,my knees.”可知“It is enough to get the legsaching”。故选A。42.C考查名词。根据后文“walking to a definite point in our country's outline”,可知作者是在表达远足的吸引力是想走到祖国的边界上去。故选C。43.D考查短语。根据后文“Iwas,for the day,an arrow.(我是一支箭)”,可知作者是早上7:00出发。故选D。44.B考查动名词。句意:快到五小时的时候,我的身心状态都很好。故选B。45.C考查名词。句意:无聊被白日梦缓解。故选C。46.A考查名词。根据后文,可知是风景地貌发生了变化。故选A。47.D考查形容词。根据前文,可知作者越来越接触到的是荒野。故选D。48.B考查动词搭配。此处译为用咖啡吞服止疼药,故选B。49.C考查动词。根据上下文,此句译为“研究表明,咖啡因能增强耐力,让我坚持下去”。英语参考答案·第5页(共9页)
You can read Chinese books and listen toChinese songs.They're interesting and helpful.Joining a Chinese club is also a good choice.Activities there can help you practice yourspoken Chinese.③给予鼓励并提出期望→Don't give up.I'm sure you will learn it well.g⊙必背句型:I'm so glad to hear from you.I suggest that you should...With the development of.....is also a good choice.Don't give up.I'm sure you will ..One possible version:Dear Andy,I'm so glad to hear from you.For mostforeigners like you,Chinese is indeed a bitdifficult to learn.But I suggest that you shouldkeep learning it.With the development of China,Chinese is becoming more and more popular inthe world.Learning Chinese can help you get anew way of communication and know more aboutChinese culture as well.ggI have some good ways of learning Chineseto share with you.You can read Chinese booksand listen to Chinese songs.They're interestingand helpful.Joining a Chinese club is also agood choice.Activities there can help youpractice your spoken Chinese.Don't give up.I'm sure you will learn itwell.Yours,Li Ming详见答案页10
adapting to the new environment.One day,his classmates noticed his struggles and decided tohelp him out.They showed Tom around the campus and included him in group activities,which made Tomfeel very warm and grateful.Besides,they also helped Tom with his studies.Gradually,Tom feltmore comfortable and confident in his new school.Several weeks went by and Tom's grades improved.He also made some friends.He is gratefulfor the kindness and support of his classmates,and he knows that without them,he would not havebeen able to adapt to his new school life so quickly.(提示:带阴影的部分为描写人物感激心理活动的表达。)
3/4听第10段材料,回答第17至20题。17.Where is Newcastle?A.On the River Tyne.B.On the Thames.C.In the north of England.18.How many bridges are there on the River Tyne?A.One.B.Five.C.Ten.19.What's the main industry of Newcastle now?A.Shipbuilding.B.Coal-mining.C.Chemical and soap industries20.Why does the man miss Newcastle so much?A.Because of the special nameB.Because of the wide and beautiful countryside.C.Because of the wild and nice countryside with hills and streams.第二部分阅读(共两节,满分50分】第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B,C,D四个选项中选出最佳选项。AExpat Private Bike TourThis 2.5-hour tour is the perfect introduction to Amsterdam!It is not hard to fall in lovewith this city and its romantic canals ()but it does require some guidelines on how tounderstand the Dutch way of living.During this 2.5 hour bike ride we will show the followinghighlights,combining them with the rich history of Amsterdam and practical everyday tips.During this private tour we will not only show you the beauty of the city,the wonderfulparks,the cute coffee places,and the attraction of the city when driving over the UNESCOCanal Belt,but also where to get your fresh fruit,and where to find the perfect place fornetworking!This tour is the thing to book,if you are a company working with foreigners,and aimingto offer your newcomers a warm welcome and as much information as possible on their newwork and life environment in Amsterdam.Also,being a couple of friends.arriving new in thiscity,this tour gives you the advice that will persuade you to stay!Tour highlights:Local markets to get fresh fruit and vegetablesFancy places to go networkingBeautiful parks to enjoy your free timeTasting typical Dutch bites●Flower marketDuration:2.5 hours of biking with some stops in the middleAvailability(有效性):Every day at 11:30 amg【高一英语第3页(共10页)】·HEB图扫描全能王3亿人都在用的月通AP
第15期参考答案8.talking back 9.looked up8.No matter how bad terrible awful you feel B)1.for 2.simple 3.introducing 4.countries第1一4版10.get in the way of(right)now,please don't give up.5.popular 6.interested 7.became 8.pleasure单词过关句子过关9.Amy is not only talented but also popular9.interviewed 10.connectsI.1.does look 2.How well beautifully完形填空过关I.1.spread 2.smelt/smelled 3.convenientwith her classmates.3.has been aroundA)1-5 ACBBA 6-10 DBACD4.supporting 5.admired 6.produced4.is seen /regarded considered as10.The harder you work,the greater progressB)1-5 ADBBA 6-10 DCBAD7.humorous 8.requested/asked/required5.whether if:will take;or notyou will make.C)1-5 AACDB 6-10 ACDAB 11-15 CABDC9.wisely 10.translatedII.1.Paul didn't use to listen to rock music.语法过关阅读理解过关II.1.musical 2.leaves 3.hugged 4.to break2.It's all right to park here.I.1-5 CDBCB 6-10 BDDAA 11-14 CBDCA)1-5ABDBD5.helpful 6.repeating 7.widely3.It's not enough for students to just learn fromII.1.was allowed 2.having to have 3.couldB)1-5 CAEDF8.pronunciation 9.speakers 10.itstextbooks.C)1.wellness officer 2.run freely 3.the road短语过关4.walking 5.would take 6.was 7.to get4.It has been It's five years since we moved4.their families 5.play with8.could be seen 9.wanted 10.fasterI.1.pass by 2.ended up 3.laid outto Beijing4.take pride in 5.to deal with交际过关5.The village lies at the foot of a small1-5 BDEGA教6.all of a sudden 7.in public 8.by mistakemountain hill.9.Without doubt 10.from time to time6.I don't think (that)you realize the综合填空过关英语教学学lI.1.by accident 2.in person 3.pay attention toimportance of reading.A)1.public 2.become 3.international育资4.was born with 5.kept away from7.It's believed (that)the Forbidden City started4.introduction 5.chance 6.create▣1源验6.took place 7.is are divided intoto be built in 1406.7.British 8.increase 9.interview 10.served
oedital knowledgr and cperience,aul correrted wirake,lifing the Chincee rlicinn onew level He arded hisonunbm n his tedical practice and h fmily dcknowledge.74Both lis fotber und dfathnr were doctor and he pew up hehuing frix fmher in his pearncc.Whten he was 38.ho curml tln son of a Chu pnnce,und a fnw years later.bo was urvited tu bm anofficial.75 Mearuhlle,he foun there inverect infnmmatinn.76 So he snted tourroy a the knowledy of hin time un rit the t oc mml meda.He colleoted and referred to()about 800 mselical bouks.He travellrd arund o g fint haudperience.Ho alsu interviewed rxpertn in cach atma,found people who wurked with wild plants andanimals and made communieation with them 77 Thure were s mapy detrile listed in itLi iso wrote aboul othor bock on uttediunl aubyctn and the tomaining books are highly tetnodfle stood out as a hard-working scholar who trind to help pxnple by woting the beat medirul booksA.'There kere great effors bchind the book,B.It is cangidemd as the greatest srientific achievemonl of the Ming Dyny.C.He wanted to make people undertand him bottr.D.During this period.ho read matiy old medienl txtsF.Besiden、he naming and categoriz.litn(分类)of the betbs were in aF.After many ycars'effortu,the first dran()was completod.G.He is mainly known for apending moot of his life on a vry long book af nutural modoine calledBencau Gongrmu.五、补全对话(5分)甫读下面对话.根据对话内容从下面方框内的七个选项中选茶五个填入空白处,使对话通颗、合理、意思完修,并在答题卡上将比序号说最。一空一句,(每小是」分)Tom und Paul:Cood evening,Mrs Hu?We've come to see you.Mrs Hu:It's very nice of you to come to see me.I haven't seen you for ary long time.78Tom:I have been in a university in America for nearly three years.Mrs Hu:Really?79 And you used to beA.Wherd are you studying pow?intercsted in painting.80B What do you feel like doing?Tom:Yes,but I have little lime to paint now.G Whece have you been all these yrans?Mrs Hu:81 You have grown so much.D.You.used to liko eating dessert,didn't you?Paul:Yes,Fm much taller and stronger now.E..You huve changed a IotMrs Hu:82F.My boy.you used to be short snd thin.Paul:I'm at Fudnn University.G.Do you still le doing that?Mrs Hu:That's greal.Do siay here for supper.Tom and Paul:OK,thank you!六、书面聚达(15分)自古以来有许许多多的发明和创运对人类文明的发贬起到了重大作用诘结合称的主醉.描述一件你熟悉的物品,介绍它的发明者,被发明时间、原材料和用逸等内容。文章不少于80词。1⑧(共4页)
sl米的53%☐☐123:57人辽宁丹东高三上(…试题+答案.pdfnew ideas and a desire to copy other authors'successes.When I began,fifty reading types looked frightening,but my granddaughter and I both wonthe title of Extreme Book Worm.28.What made the author consider the Book Worm Challenge difficult?A.The number of books she had to read.B.The limited time she had to read the booksC.The range of participants she had to compete withD.The different categories of the books she had to read29.How did the author connect with her granddaughter through reading?A.They exchanged ideas about the books they readB.She shared her stories of life with her granddaughterC.She recommended her favorite author to her granddaughter.D.They engaged in joint writing projects based on their favorite novels.30.Why did the author mention the examples in Paragraph 3?A.To list the challenges of multitasking.B.To explain why she struggled with time management.C.To illustrate how she prioritized reading over other activities.D.To discuss the influence of new TV series on her leisure activities三31.What would be the best title for this text?A.Benefits of being a book worm.B.My journey to becoming a writer.C.My career path as an English teacher.D.Insights from exploring literary works.The story about horses in North America told in several written histories is in need of anupdate,according to a new study.After examining ancient remains of horses,researchers suggestIndigenous (peoples had spread the animals through the American West by the first halfof the 1600s-before they met Europeans.The findings line up with oral histories from Indigenous groups,which tell of interactionswith horses before settlers arrived in their homelands.Meanwhile,written European texts fromthe 1700s and 1800s stated that horses only spread through the area after 1680.Horses originated in the Americas around four million years ago,but by about 10,000 yearsago,they had mostly disappeared from the record.Spanish settlers likely first brought horsesback to the Americas in 1519.According to the new study,Indigenous peoples then transportedhorses north along trade networks.To find when the animals spread,researchers examined the remains of more than twentyhorses discovered across the Western U.S.Rather than simply walking around the countryside ontheir own,the horses appear to have been part of Native American culture.Signs of teeth高三英语试卷第6页共11页problems on one horse and growths on the bones of the head of another suggested people hadput bridles (on the animals.Certain chemical elements in the animals'teeth suggested thev三心A出目录打开方式转存下载云打印V
M:You're welcome. (Text 8) W:Last year we got a suite during our annual trip to Vegas. Should we book a suite again? M:Maybe we should look into the prices and see what works out best because we should save money. W:Well,actually I was wondering about flights.Are we going to fly out like we did last year in the morning or in the eve- ning? M:I think we should do it in the morning.Though it might be more expensive,it gives us more time to do other things when we are there. W:Last year some people got rides or took the taxi or the sub-
Helan Mountain.The works record the lives of the people who lived 3,000 to 10,000 years ago.In general,45 (image)of animals dominate,followed 46 humans,vehicles,plants, planets,fingerprints and abstract signs,etc.The surfaces were 47 (main)carved with stone or metal in the open air,48 (expose)to weather. The protection of rock paintings and carvings is a worldwide issue.At present,there is no 49 (effect),naturally scientif ic and technological means to prevent their disappearance.Some experts have predicted that by the end of this century, 50 quarter of the world's rock paintings will disappear completely.
第二部分阅读(共4小题;每小题5分,满分20分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳 选项。 When we make decisions,we don't always have all options available to choose from at the same time.Instead they often come one after another,such as searching for an apartment or a flight ticket.So we have to decide on something without knowing if a better option might have come along later.A study has shown that our standards drop more and more in the course of decision-making. "We have to make decisions like this countless times every day,from the small ones like looking for a parking space to the big ones like buying a house or even choosing a partner,"says
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分〉 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项 中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Three years ago,my aunt and uncle moved to China with their 1-year-old daughter Yasmeen and 41 an apartment close to our house.We were 42 to have our relatives,especially a 43 baby girl,next to us.Yasmeen had close friendships with everyone,but the one that 44 between us was the strongest. As she began to walk on her own and talk in full 45,I real- ized my great 46 on her.I noticed that she'd 47 some of my unpleasant actions,like 48 with her mother as I had done the same.Yasmeen made me realize what a good 49 should
D.Learn swimming. 13.What is a Health and Safety coordinator's responsibility? A.To teach children a foreign language. B.To do cultural performances. C.To hold ice cream parties. D.To ensure the health and safety of campers. 14.What can we learn about the camp staff? A.They are all trained in CPR and first aid. B.They are all local teachers. C.They all speak foreign languages. D.They are all teachers from international schools.
25.A.dropped B.closed C.raised D.opened 26.A.research B.housework C.homework D.report 27.A.impressed B.anxious C.surprised D.embarrassed 28.A.reward B.excuse C.honour D.chance 29.A.stop B.matter C.work D.happen 30.A.Suddenly B.Gradually C.Naturally D.Luckily 31.A.study B.sleep C.cry D.play 32.A.question B.quiz C.lesson D.result 33.A.saw B.lived C,broke D.hurried 34.A.victory B.sadness C.shock D.anger 35.A.attended B.passed C.designed D.failed 36.A.good at B.responsible for
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what I said2.As he grows older,he isn't afrai
2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
考查动词词义辨析。句意:我对下一个向我递钱的人摇摇头,说“我的钱够了”。A.nodded点头;B.covered覆盖;C.shook摇晃;D.patted拍。根据下文“I've got it”可知,作
3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
D Adults are often embarrassed about asking for help.It's an act that can make people feel weak.The
4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
W.Istudied in Singapore for twyand hn went backworkhereoNextmonth I will be sent to a branch in Los
5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
(Text 8)M:Excuse me.W:Yes,how can I help you?M:Do you see this shirt?I bought it here a few weeks ag
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what I said2.As he grows older,he isn't afrai
2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
D Adults are often embarrassed about asking for help.It's an act that can make people feel weak.The
3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what
4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what
5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
(Text 8)M:Excuse me.W:Yes,how can I help you?M:Do you see this shirt?I bought it here a few weeks ag
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what
2、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
D Adults are often embarrassed about asking for help.It's an act that can make people feel weak.The
3、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
古二出自小甄佐。甘x山担A,高三总复小题练·基础提升019T6o/.的2物/英语(十五)J9W73市9gT0'se0算eo5,2922j10oi6l2n6119149311时间:30分钟1 al
4、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分】第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)第一节(共20小题;每小题1.
5、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
1、全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1
第32期参考答案第1版6.international 7.interview8.seem6.Remember what


答案)