炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案,目前2024卷临天下答案网已经汇总了炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案的各科答案和试卷,获取更多{{papers_name}}答案解析,请在关注本站。
M:Thank goodness.Dr.Watson,thank you so much for seeing me.My back has been hurting a lot since the lasttime I saw you.Text 10How do you decide what you arogoing to buy in a supermarket?Do you look in the refrigerator and make a list?Do you think about what you want to cook and then buy the food you need?Even if you do these things,thesupermarket makes some of the decisions for you.There are some people who have studied how to make people buymore food in a supermarket.They do all kinds of things that you do not even notice.The food that everybody mustbuy,like bread,milk and vegetables,is spread all over the store.You have to walk to find these things.Theexpensive food is in packages with brightly colored pictures.It is put at eye level,and so when you see it you want tobuy it.The things that you have to buy anyway are usually put on a higher or lower shelf.However,candy and otherthings children like are on lower shelves.Studies show that after a person has been in a supermarket for 30 minutes.she or he spends 50 cents every minute.For example,if somcone stays 40 minutes,the supermarket has5dollarsmore.So the store has a comfortable temperature in summer and in winter,and it plays soft music.It is a pleasantplace for people to stay and spend more money.So be careful in the supermarket.You may go home with a bag offood you were not planning to buy.The supermarket,not you,decides you should buy it.(五)1-5.ACCAB 6-10.ACBAB 11-15.BCABC 16-20.ACBCC【语篇导读】本文为应用文,介绍从伦敦到加拿大和落基山脉的一个15日旅行套餐21.C.细节理解题。根据Days7-8,Jasper National Park中的“Take a coach along Icefields Parkway to Jasper.stopping to admire the impressive Athabasca Glacier."可推测出答案22.C。细节理解题。WHAT'S INCLUDED部分中的“10 nights'accommodation,3 nights on The Canadian and13meals'”不是全程15个晚上的住宿。故C不包括在内,为正确选项。23.D。细节理解题。比较DEPARTURES部分中的费用信息可以推知,D为正确选项。【语篇导读】研究发现,比起爱因斯坦这种“天才与生俱来型”的人物,努力的爱迪生型人物是更好的榜样。24.A。细节理解题。根据第二段可知,宾州大学和威廉帕特森大学的研究人员对大学生开展了一系列研究,发现比起爱因斯坦这种“天才与生俱来型”的人物,学生们更受爱迪生那种“努力型”人物的激励。由此可知,研究人员发现,比起天才,努力的人是更好的榜样25.C。细节理解题。根据第三段“There's a misleading message out there that says you have to be a genius in orderto be a scientist"Struggling is a normal part of doing science and exceptional talent is not the only preconditionfor succeeding in science.It's important we help spread this message in science education"可知,宾州大学的联合作者Danfei Hu说:“有种误导人的说法称为了成为一名科学家,你必须是个天才。"“奋斗是从事科学的一个常规部分,而非凡的天赋并不是在科学上获得成功的唯一前提条件。我们在科学教育中帮助传递这一信息很重要,”由此可知,Hu建议在科学教育中提倡努力奋斗。26.D。推理判断题。根据最后一段前四句可知,爱因斯坦的成功通常与超凡的天才联系在一起,而爱迪生的成功通常与他的不懈和勤奋联系在一起。并非是说爱因斯坦在革新科学方面投入很少,他跟任何人一样努力。只是普遍的认识依然是他的大脑无与伦比。由此推知,作者可能认为,爱因斯坦是众所周知的天才,也是个未获得应有赞赏的实干家27.B.词义猜测题。根据最后-段划线词上、下文“his brain.,was like no other.So why bother trying to follow inhis footsteps?"[他(爱因斯坦)的大脑无与伦比。所以何必费力气试图追随他的脚步呢?]可知,爱因斯坦的大脑是无法效仿的,划线词emulated原形为cmulate,意为“模仿;效仿”28.D。细节理解题。根据第一段中的描述可知,20世纪越来越少的人学拉丁文,因此选择D。All people didn'tlearn Latin in the20 th century,是部分否定,不是所有的人都学拉丁文。选项B是强干扰项。学拉丁文代表有学识,但并不代表只有受教有的人才学拉丁文29,B。逻辑推理题。文章提到Marie Smith Jones的目的是论证前面的观点,即“a language dies because everyonewho speaks the language dies”",意思是“每一个说这种语言的人都死亡了,这种语言就灭亡了”,即什么是语言死亡,因此选B。30.C。细节理解题。根据第三段的“It is a window into an engaging ancient civilization,.and studying an ancientcivilization teaches us to respect different points of view and unfamiliar cultural practices'”可知,学拉丁文是对-种文明的理解,即选项C正确。选项B是强干扰项,尊重他人观点不是原因,而是学后的结果。名师导学·名校名卷经典试题汇编英语参考答案一19
本文标签:
